Klinisch Psycholoog

KUL

Hypnotherapeut

VHYP

Tabakoloog

VRGT

Wie zijn wij

Nicky Caelen


Ondertussen ben ik reeds 10 jaar actief als zelfstandig klinisch psycholoog. Verder ben ik gelukkig hertrouwd en vader van twee jonge spruitjes.


Mijn passie voor psychologie en alles wat ermee te maken heeft is groot. Ik geloof sterk in positieve psychologie, trancewerk (hypnose) en alle vormen van hulpverlening die niet in absolute termen spreken, maar net uitgaan van een grote complexiteit en veel grijs. Elke mens is anders, de aanpak moet dus ook telkens net iets anders zijn.


Mijn werkwijze is cliënt- en oplossingsgericht aan de hand van een holistisch, eclectisch en integratief theoretisch kader. Kortweg betekent dit dat ik mezelf, mijn kunde, mijn intuïtie en mijn theoretische basis afstem op de vraag en stijl van de cliënt.


Theorie blijft belangrijk, maar het is de combinatie met bottom-up werk die voor mij de basis van een goede begeleiding vormt. Verder is mijn persoon, mijn zijn ook jouw medicijn. Dat betekent dat ik al jaren enorm investeer in mijn eigen ontwikkeling, het ontdekken en verhelpen van mijn valkuilen, maar ook in het accepteren van mijn beperkingen.


Graag ga ik samen met jou op pad om je weer op weg te helpen in je leven. Durf vragen stellen, durf me tegen spreken. Samen vinden we hoop en de kracht om op te lossen of te accepteren!

Karlien Van de Broek


Ik werk een 7-tal jaar als psycholoog, en probeer hierbij niet enkel wetenschappelijk/evidence based te werken, maar vooral rekening te houden met de persoon die voor me zit en me gevoelsmatig af te stemming op wat je nodig hebt.


Hierbij probeer ik niet de uitdagingen van het leven weg te nemen/"op te lossen", maar ga ik op zoek naar de kracht die in elk van ons zit om met moeilijkheden in het verleden en in de toekomst zélf om te kunnen gaan, zodat je de kracht en weerbaarheid bij jezelf leert voelen om het leven met al zijn uitdagingen aan te kunnen en bijgevolg de mooiheid ervan te zien. Dit doe ik via gesprektherapie, maar door regelmatige bijscholingen integreer ik indien gewenst ook EMDR, zelfhypnose, ACT en allerhande tools om sterker in het leven te staan vanuitje eigen kracht en wijsheid.


Na een hele reis van persoonlijke ontwikkeling, ontdekte ik dat "werken aan jezelf" geen doel op zich is, maar een reis die je doorheen je hele leven bewandelt waarbij zowel mooie en moeilijke momenten elkaar afwisselen.


Zelf ben ik mama van twee jonge kindjes en heb ik een grote passie voor zwangerschappen en baby'tjes, waardoor ik me gespecialiseerd heb in perinatale psychologie en als doula baby'tjes help in de mate van het mogelijke een zachte landing op aarde geven.


Werkdagen (altijd tussen 11u en 15u)

  • Maandag: Vindplaats: Huis van het kind, Kind&Gezin, Rode Kruisstraat 1, Heusden-Zolder (ELP)
  • Dinsdag: Vossenlaan 6/1, 3550 Heusden-Zolder (psychotherapie)
  • Donderdag: Vindplaats: Meylandtlaan 124, Heusden-Zolder (ELP)
  • Vrijdag: Vossenlaan 6/1, 3550 Heusden-Zolder (psychotherapie)Klinisch Psycholoog

KUL

Perinataal Psycholoog


Hypnotherapeut/
EMDR therapeut i.o.